New build facility with 19 bungalows and 19 supported homes in Church Stretton

  • The consultation process with the local community was fundamental to achieving a successful planning application.
  • The extremely steep site contours dictated that BIM (Building Information Modelling) was utilised to determine the optimum levels for site cut and fill which reduced the site retaining walls by maximising unit levels whilst maintaining gravity fed drainage.
  • The formation of a wetland/swale area for discharge of the storm drainage was a central design feature in accordance with our Sustainable Urban Drainage principles.
  • The scheme was designed with the philosophy of subsequent phases of the project being holistically incorporated into the overall drainage and retaining strategies.
  • The design of the supported units allowed for wide corridors with individual sun pods for each resident so that they could have a semi-private space in the corridor that would aid social engagement and community relations.
  • This project was completed safely, on-time, to the highest quality and within budget.